Api

Koppelingen / API's

Wij bouwen koppelingen (met API's)! Een website staat vaak niet meer op zichzelf.


Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma (Bron: Wikipedia). Ook op het web gebeurt dat op allerlei manieren en steeds vaker.

Wij hebben in de loop der jaren al heel wat koppelingen gemaakt en geven hier graag een aantal voorbeelden:

API koppeling met Copernica

Voor Parcls en Centrum voor Mindfulness (www.centrumvoormindfulness.nl) hebben we een koppeling gemaakt met Copernica (https://www.copernica.com), software voor e‑mailmarketing en marketing automation.

Koppeling met RadioManager

Voor de NPO Radio sites (www.nporadio1.nl, www.nporadio2.nl, www.npo3fm.nl, www.nporadio4.nl, www.nporadio5.nl, www.funx.nl) hebben we diverse koppelingen gemaakt met hun radio management databases, https://pluxbox.com/ en Prepr (https://prepr.io). Dit maakt het onder andere mogelijk dat je op de websites live kunt volgen wat er op de radio voor muziek gedraaid wordt.

API met Filemaker

Stichting Leergeld Den Haag (www.leergelddenhaag.nl) is een stichting die kinderen uit gezinnen met een laag inkomen helpt door het verstrekken van middelen die ze helpen op school of in het verenigingsleven. Zij gebruiken FileMaker (www.filemaker.com) om hun processen en informatie in relationele databases op te slaan en wij hebben er voor gezorgd dat de input die in de formulieren wordt ingevuld op de juiste manier in FileMaker terecht komt.

Koppeling met Yellowyard

Voor “Werken bij GGNET” (www.werkenbijggnet.nl) hebben we een koppeling gemaakt tussen de recruitment tools van Yellowyard en de website van GGNet.Yellow Yard is gespecialiseerd in recruitment voor werkgevers. Met de werving- en selectie software van Yellow Yard kan sneller en effectiever een match gemaakt worden tussen vacature en kandidaat.

Betaalkoppelingen

Moet er een betaaloplossing op de website komen? Een donatie button? Een boek verkopen? Betalen voor een cursus of event? Betalen voor een abonnement? Betalen met iDEAL, Paypal of creditcard? We hebben het allemaal al voor vele websites gerealiseerd.

Microsoft Dynamics 365

Voor de NVML (Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers) hebben we vanuit de website een koppeling gemaakt met hun centrale ledenadministratie in Microsoft Dynamics 365.

Google Maps / Prorit

Voor het bepalen van de route en afstand van offertes voor busritten (van o.a. Pouw vervoer https://www.pouwvervoer.nl/) wordt gebruik gemaakt van GoogleMaps. Hierdoor kan het systeem onder andere meteen bepalen van welke garage een bus moet komen, of die tussendoor nog een andere rit kan doen en hoeveel afstand in totaal wordt afgelegd.

Mail afhandeling met SparkPost

De standaard mailafhandeling vanuit websites gaat bij grote hoeveelheden niet altijd goed. Door alle mail vanuit Joomla te laten afhandelen door SparkPost (https://www.sparkpost.com/) zorgt die ervoor dat de mail van ROC Nijmegen wel goed afgehandeld wordt.

Ook een koppeling nodig?

Neem contact op om te bespreken hoe we de losse eindjes aan elkaar kunnen knopen!


 • Blijf ook op de hoogte via social media:

 • NPO Blend 2024 bg
  NPO Blend 2024

  Nieuwe radiozender, nieuwe website: npoblend.nl

  Tien jaar na onze eerste radio site voor de NPO (FunX) is deze week weer een site door ons voor de NPO live gegaan: NPO Blend is een "pilot-radiozender", de hotspot voor R&B, Neo-soul en classic Hiphop.

 • Npo bg0
  Nponl 2024

  npo.nl - dé poort naar het complete aanbod van de publieke omroep

  Als de nieuwe startpagina voor de NPO mochten wij met Craft CMS de nieuwe portal van npo.nl maken

 • Ggnet bg hdr
  Devices ggnet

  GGNet - Wat heb jij nodig?

  De wensen en eisen voor de nieuwe GGnet website sloten het beste aan bij het Craft CMS; multi-site, flexibiliteit in opbouw van pagina's en gemakkelijk te beheren

 • Backbase bg4
  Backbase devices

  Craft CMS & Next.js website voor Backbase.com

  Just dropped 🔥 Check out the new Backbase website! Met headless Craft CMS & Next.js frontend.

 • Leergeld pfbg
  Leergeld devices

  Gelijke kansen voor alle kinderen, een website voor Leergeld Den Haag

  Stichting Leergeld Den Haag wil voorkomen dat kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen zich arm voelen. Dit doel vroeg om een zeer toegankelijke en gemakkelijke website om hulp te vinden.

 • Anwb
  Devices anwb

  Enjoy the game! Nieuw digitaal clubhuis voor ANWB Golf

  ANWB Golf is een zogenaamde D-club; een digitale golfclub. Ze zijn de grootste golfclub met ruim 55.000 leden en bestaan alweer bijna 20 jaar. Wij mochten hun nieuwe online clubhuis bouwen!

 • Npi congres entree

  Online interactief congres dat er uit ziet als een retro game?!

  Vorig jaar maakten wij een interactieve online kerstkaart en dat bracht een klant van ons op een idee. "Kunnen wij ons aanbod van opleidingen dit jaar niet op een leuke manier online en interactief aanbieden?"

 • Roc header background
  Roc devices

  ROC Nijmegen project nieuwe website

  ROC Nijmegen is een regionale school voor beroepsonderwijs met 10.000 studenten en 950 medewerkers op moderne locaties in Nijmegen en Boxmeer. De website was toe aan vernieuwing: Een mooi project voor Perfect Web Team!

 • Funx bckgrnd
  Funx awards

  Stemtool FunX Music Awards

  "De FunX Music Awards zijn de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen voor jongeren." De luisteraars en fans bepalen wie de winnaars zijn. Met een strakke deadline mochten wij daarvoor de stemtool bouwen.

 • Parcls back
  Parcls devices

  Klantenportaal Parcls.com

  Parcls is dé duurzame en persoonlijke buurtpakketservice in Amsterdam waar consumenten hun pakketten kunnen opslaan, afhalen, retourneren en zero emissie thuis kunnen laten bezorgen. In deze nieuwe versie van de website maar vooral het verbeterde dashboard en klantenportaal hebben wij gebruik gemaakt van het Craft CMS.

 • Ggnet bg
  Ggnet devices

  GGNet.nl - Waar kunnen we u mee helpen?

  GGNet.nl is specialist voor mensen met psychische problemen en hun naasten. Wij mochten helpen met de architectuur, opzet en opbouw en de gebruikersvriendelijkheid van de nieuwe webportal.

 • Cvm bg

  Centrum voor Mindfulness platform online!

  Het Centrum voor Mindfulness wil bijdragen aan de kwaliteit van leven en werken, opvoeding, onderwijs en gezondheid door de integratie van mindfulness in alle onderdelen van de samenleving.

  Met CVM | Mindful Leven, een sociaal platform dat inspireert en verbindt is het Centrum voor Mindfulness ook online zeer toegankelijk voor inspiratie en verbinding.

 • 3fm bg2020
  3fm devices

  Nieuwe NPO 3FM website

  NPO 3FM is altijd de eerste met nieuwe muziek, achtergronden, festivals en de beste DJ's. NPO 3FM heeft dus een drukke en populaire site en Perfect Web Team mocht de nieuwste versie van deze website bouwen!

 • Exact bg
  Exact devices

  Exact.com maatwerk

  Exact is de marktleider in business software in de Benelux. Perfect Web Team mocht voor de nieuwe website exact.com helpen bij diverse uitdagingen, zoals de implementatie van Google AMP, Elasticsearch, Joomla custom fields, Google’s datalayers, structured data en meer.

 • Radio4
  Radio4 devices

  Nieuwe website NPO Radio 4 voor klassieke muziek

  NPO Radio 4 is de publieke radiozender met klassieke muziek. Perfect Web Team mocht de nieuwe website bouwen!

 • Nvml bg
  Nvml devices

  NVML.nl nieuw!

  De NVML is een beroepsvereniging die de belangen behartigt van alle (bio)medisch Laboratorium­medewerkers. Perfect Web Team mocht ontwerp, bouw en API-koppelingen van de nieuwe webportal op ons nemen.

 • Nporadio1
  Nporadio1

  NPO Radio 1: Nieuwe (Joomla!)website

  NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender. De grootste van Nederland met zo’n 2,5 miljoen luisteraars per week. Wij mochten de nieuwe website ontwerpen en realiseren!

 • Funxawards
  Funx

  Nieuwe responsive website NPO Funx

  NPO FunX is het publieke urban radiostation met een diversiteit aan muziekstijlen, waaronder r&b, hiphop en dance. De website van radiozender FunX van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) was na ruim zes jaar toe aan een grondige vernieuwing.

 • Anwb
  Anwb v2

  Nieuwe Joomla! website voor ANWB Golf

  ANWB Golf is de grootste én actiefste (digitale) golfclub van Nederland. Met inmiddels meer dan 30.000 leden heeft ANWB Golf een prominente rol binnen de totale Nederlandse golfwereld ingenomen en het ledenaantal is nog altijd groeiende. Wij hadden al eerder de Joomla website gemaakt en mochten deze nu vernieuwen.

 • Leergelddenhaag
  Leergelddenhaag

  FileMaker koppeling en optimalisatie Leergeld Den Haag

  Stichting Leergeld Den Haag heeft als doel om Haagse kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen te helpen deel te nemen aan sociale activiteiten, zodat zij volwaardig kunnen participeren in deze samenleving. Wij werden gevraagd om de website te optimaliseren en een koppeling te ontwikkelen tussen RSForm!Pro en FileMaker.