Nporadio1
Nporadio1

NPO Radio 1: Nieuwe (Joomla!)website

NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender. De grootste van Nederland met zo’n 2,5 miljoen luisteraars per week. Wij mochten de nieuwe website ontwerpen en realiseren!


Beste redactie, Uw site is nu perfect!

Het hele programma of slechts een uur terugluisteren is nu wel mogelijk. Heel fijn, bedankt.

Een NPO Radio 1 luisteraar

De uitdaging

De NPO Radio 1 website was verouderd en niet flexibel om snel te kunnen schakelen en door te ontwikkelen. Bovendien was de website niet responsive terwijl inmiddels ruim de helft van de bezoekers de website via mobiele devices bezoekt. Tijd voor een grote vernieuwing dus!

Analyse en wireframes

In een complexe infrastructuur met zeer veel gebruikers en verwachtingen een perfecte website neerzetten. Na uitgebreide analyse van de oude website hebben we een voorstel gedaan voor de nieuwe opbouw van de website. Dit is volledig uitgewerkt in klikbare wireframes zodat alle betrokkenen al in een vroeg stadium beeld hadden van wat waar zou komen op de nieuwe website.

Ontwerp

Het moderne, ruimtelijke en heldere design is ook door ons ontworpen waarbij de herkenbaarheid en uitstraling van NPO Radio 1 behouden is. Dit is met detail voor verschillende schermresoluties uitgewerkt in het maatwerk template zodat iedere bezoeker de website optimaal kan ervaren.

Technisch

De site draait voor een groot deel op een maatwerk Joomla component dat een koppeling vormt met de centrale API voor programma's, uitzendingen, fragmenten, etc.. Een andere leuke technische uitdaging was het ontwikkelen van een playlist functionaliteit waar de bezoeker zelf fragmenten en uitzendingen aan kan toevoegen. Bij het navigeren naar andere pagina's blijft deze audiospeler onafgebroken doorspelen. Zo kan de bezoeker tijdens het luisteren gewoon doorklikken op de NPO Radio 1 site.

Het resultaat

Een high traffic site met supersnelle performance!

Onze diensten

Bezoek de website

Radio1h
Waar kunnen wij jou mee helpen?

Meerdere afdelingen of belanghebbenden? Uitgebreide wensen en eisen? Werken in sprints? Een harde deadline en strak budget? Wij horen het graag!