Leergelddenhaag
Leergelddenhaag

FileMaker koppeling en optimalisatie Leergeld Den Haag

Stichting Leergeld Den Haag heeft als doel om Haagse kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen te helpen deel te nemen aan sociale activiteiten, zodat zij volwaardig kunnen participeren in deze samenleving. Wij werden gevraagd om de website te optimaliseren en een koppeling te ontwikkelen tussen RSForm!Pro en FileMaker.


De site werkt nu als een trein. Heerlijk snel! Heb er zelf de afgelopen weken ook veel tijd ingestopt en iedereen is erg tevreden.

Anton SmithuisBestuurslid Leergeld Den Haag

De uitdaging

Op de website van Leergeld Den Haag kunnen ouders aanvragen doen voor computers, fietsen, sportkleding en muziekinstrumenten. De gegevens van deze aanvragen werden voorheen geëxporteerd vanuit Joomla en daarna geïmporteerd naar FileMaker. Dus veel handelingen en kans op fouten. Daarnaast wordt jaarlijks de schoolspullenpas verspreid naar 20.000 kinderen dat voor veel piekverkeer naar de website zorgt.

De opdracht voor Leergeld Den Haag bestond dus uit twee delen: 1) het optimaliseren van de website en voorbereiden op piekverkeer en 2) een koppeling ontwikkelen tussen Joomla en FileMaker.

Koppeling tussen RSForm!Pro en FileMaker

De aanvraagformulieren zijn opgezet in de Joomla formulier extensie RSForm!Pro. Voor deze extensie hebben wij een uitbreiding ontwikkeld zodat bij het verzenden van een RSForm!Pro formulier de data direct wordt verzonden naar FileMaker via de FileMaker API.

We hebben deze extensie flexibel gemaakt zodat de koppeling voor alle RSForm!Pro formulieren optioneel instelbaar is en ieder veld van een formulier gemapped kan worden met een FileMaker veld.

Optimalisatie Joomla website en Varnish Cache

De Joomla website zelf hebben we opgeschoond, uitgekleed en opnieuw gestructureerd. Het aantal extensies is zoveel mogelijk beperkt en het "template-club" template is omgebouwd naar een maatwerk template. Dit voorkomt dat er veel ongebruikte code wordt geladen waardoor de website performance achteruit gaat.

De website is ook verhuisd naar onze partner voor webhosting Combell, waar de "Varnish Cache" beschikbaar is. Dit resulteert in bestendigheid tegen grote verkeerspieken, een buitengewoon hoge betrouwbaarheid en supersnelle laadtijden.

Onze diensten

Bezoek de website

Leergelddenhaag filemaker
Waar kunnen wij jou mee helpen?

Meerdere afdelingen of belanghebbenden? Uitgebreide wensen en eisen? Werken in sprints? Een harde deadline en strak budget? Wij horen het graag!