Bullding

Onderhoud

Wij onderhouden en monitoren je website en zorgen ervoor dat updates worden doorgevoerd.


Hou je site veilig en stabiel!

Met grote regelmaat komen er nieuwe updates van je CMS software en eventueel geïnstalleerde extensies uit. Om je website veilig, snel en betrouwbaar te houden is het daarom van groot belang om de software van je website goed te onderhouden.

Bij het grootste deel van de websites die gehackt worden gaat het om websites die niet onderhouden zijn.

Onderhoudsabonnement

Met het onderhoudsabonnement neemt Perfect Web Team het onderhoud en monitoring uit handen en ben je verzekerd van een veilige en
stabiele website. Het onderhoudsabonnement is ook beschikbaar voor websites die niet door ons zijn ontwikkeld maar deze moet dan wel met Joomla of Craft gemaakt zijn.

Het onderhoudsabonnement bestaat uit:

Initiële optimalisatie

Voordat het reguliere onderhoud start scannen wij de website eerst op eventuele aanwezige veiligheidsproblemen. Indien nodig lossen we deze in overleg op uurbasis op. Ook optimaliseren wij de bescherming tegen hackers.

CMS (Joomla! of Craft) updates

Kritische security updates voeren wij altijd zo snel mogelijk uit! Overige updates doen we maandelijks. Verder verzorgen we de updates van Joomla als er een nieuwe versie wordt uitgebracht binnen dezelfde serie (3.x). Joomla upgrades (bijvoorbeeld van Joomla 3.x naar Joomla 4.x) vallen hier niet onder want daar komt wat meer bij kijken.

Extensie updates

De extensies die gebruik maken van het Joomla extensie update systeem, updaten wij maandelijks naar de laatst beschikbare versie. Extensies zonder update systeem vereisen aparte afspraken. Sommige extensies moeten met de hand, met voorbehoud of na aanschaffen van een subscription geüpdatet worden. Hier kunnen dus in overleg bijkomende kosten voor zijn.

Opschonen en optimaliseren

Ongebruikte en tijdelijke website bestanden worden regelmatig verwijderd. De database wordt opgeschoond en de database tabellen worden geoptimaliseerd. Zo blijft de website schoon en optimaal presteren.

Monitoring

Onze monitoringstools houden de website 24 uur per dag in de gaten,zo weten wij als eerste als een website niet functioneert of pagina's traag laden. Indien nodig komen wij in actie om problemen op te lossen.

Veiligheidsscan

Wij controleren de website regelmatig op veiligheidsproblemen en sporen pogingen tot hacken op. Waar nodig verbeteren wij aan de hand van de analyses de veiligheid van de website.

Backups

Backups hebben we zeer zelden nodig maar als ze nodig zijn dan moet je ze wel hebben! Wij zorgen ervoor dat recente backups van zowel de website als de database beschikbaar zijn. Onze hostingpartner Combell zorgt hier automatisch voor bij hun hostingpakketten maar daarnaast slaan wij ook regelmatig extern backups op. Deze worden op een aparte server beveiligd opgeslagen.

Als de site code in GIT1 staat dan is dat helemaal veilig.

Kosten

De prijs hangt af van meerdere factoren en voorkeuren:

 • Om te beginnen de huidige status van de site. Daarom beginnen we altijd met een audit en veiligheidsscan.
 • De hosting. Wij hebben een voorkeur voor hosting bij Combell.nl. Daar hebben wij een kort lijntje mee en we weten in hun systemen alles snel te vinden. Andere hosting kost ons altijd meer tijd en dus jouw geld.
 • De complexiteit van de site. Zit er maatwerk in, aangepaste core Joomla bestanden, hoe veel extensies en welke? Zijn er voor de extensies betaalde subscriptions nodig en is de code van goede kwaliteit?
 • Het risico. Is het een ramp als de site er 5 minuten uit ligt of als iets even niet werkt? Of valt het waarschijnlijk niemand op als de site een paar uur down is?

In het eerste geval adviseren wij een grondiger aanpak voor updates dan in het laatste maar dat kost uiteraard wel meer tijd en moeite.

Dat betekent dat er dus eigenlijk een keuze is voor updates "zonder risico" wat om (meer)maatwerk en goedkeuring vraagt en "standaard" updates:

Type1. Standaard2. Zonder risico
Voor een veilige en up to date Joomla websiteMet GIT¹ en volgens OTAP²
BackupsDagelijks (via hosting bij Combell) plus maandelijks externDagelijks (via hosting bij Combell), wekelijks extern en code in GIT
Updates extensies zonder Joomla- updatesysteemOp afspraakOp afspraak
Testsite (kopie van live site in subdomein)NeeJa!
Updates eerst op testsiteNeeJa!
VersiebeheerNeeJa!
Wekelijkse auditOptioneelJa!


¹GIT: Is een versiebeheersysteem (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Git_(software) ) Wij gebruiken Github (https://github.com/)

²OTAP: Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/OTAP)

Heb je interesse in onderhoud van je website door ons?

Wij zullen naar aanleiding van onze analyse en jouw keuzes de mogelijkheden bespreken en een offerte maken.

Sites die wij onderhouden


 • Voor deze sites verzorgen wij onder andere het onderhoud.

  Blijf ook op de hoogte via social media:

 • Npo bg0
  Nponl 2024

  npo.nl - dé poort naar het complete aanbod van de publieke omroep

  Als de nieuwe startpagina voor de NPO mochten wij met Craft CMS de nieuwe portal van npo.nl maken

 • Ggnet bg hdr
  Devices ggnet

  GGNet - Wat heb jij nodig?

  De wensen en eisen voor de nieuwe GGnet website sloten het beste aan bij het Craft CMS; multi-site, flexibiliteit in opbouw van pagina's en gemakkelijk te beheren

 • Backbase bg4
  Backbase devices

  Craft CMS & Next.js website voor Backbase.com

  Just dropped 🔥 Check out the new Backbase website! Met headless Craft CMS & Next.js frontend.

 • Mtmbg
  Mtm devices

  movetomatch.nl: Een "Leven Lang Ontwikkelen". Maak werk van jouw ontwikkeling!

  Met Move to Match bieden Rijn IJssel en ROC Nijmegen opleidingen voor een "Leven Lang Ontwikkelen". PWT mocht hiervoor met Craft CMS een gebruikersvriendelijke website bouwen.

 • Leergeld pfbg
  Leergeld devices

  Gelijke kansen voor alle kinderen, een website voor Leergeld Den Haag

  Stichting Leergeld Den Haag wil voorkomen dat kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen zich arm voelen. Dit doel vroeg om een zeer toegankelijke en gemakkelijke website om hulp te vinden.

 • Anwb
  Devices anwb

  Enjoy the game! Nieuw digitaal clubhuis voor ANWB Golf

  ANWB Golf is een zogenaamde D-club; een digitale golfclub. Ze zijn de grootste golfclub met ruim 55.000 leden en bestaan alweer bijna 20 jaar. Wij mochten hun nieuwe online clubhuis bouwen!

 • Pf bg
  Patientenfederatie device

  Joomla website & Elasticsearch voor Patiëntenfederatie Nederland

  "Mensen helpen om zelfverzekerd hun weg te vinden in gezondheid en zorg." Die gedachte ligt ten grondslag aan de nieuwe website van Patiëntenfederatie Nederland. Wij mochten de site ontwerpen en bouwen, in Joomla!

 • Ggnet bg
  Ggnet devices

  GGNet.nl - Waar kunnen we u mee helpen?

  GGNet.nl is specialist voor mensen met psychische problemen en hun naasten. Wij mochten helpen met de architectuur, opzet en opbouw en de gebruikersvriendelijkheid van de nieuwe webportal.

 • 3fm bg2020
  3fm devices

  Nieuwe NPO 3FM website

  NPO 3FM is altijd de eerste met nieuwe muziek, achtergronden, festivals en de beste DJ's. NPO 3FM heeft dus een drukke en populaire site en Perfect Web Team mocht de nieuwste versie van deze website bouwen!

 • Iom bg
  Iom devices

  Internationale Organisatie voor Migratie: iom-nederland.nl

  De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), opgericht in 1951, is uitgegroeid tot de belangrijkste internationale organisatie ter wereld op het gebied van migratie. IOM is aangesloten bij de Verenigde Naties. Wij mochten helpen met design, opbouw en training voor het nieuwe webportal.

 • Nvml bg
  Nvml devices

  NVML.nl nieuw!

  De NVML is een beroepsvereniging die de belangen behartigt van alle (bio)medisch Laboratorium­medewerkers. Perfect Web Team mocht ontwerp, bouw en API-koppelingen van de nieuwe webportal op ons nemen.

 • Cm bg
  Cm devices

  Nieuw look & feel voor Custom Management

  Custom Management - anno 1974 - is een maatschap van daadkrachtige en ervaren algemeen directeuren, die interim-opdrachten uitvoeren op bestuurs- en directieniveau, of tijdelijk leiding geven aan complexe projecten.

 • Nporadio1
  Nporadio1

  NPO Radio 1: Nieuwe (Joomla!)website

  NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender. De grootste van Nederland met zo’n 2,5 miljoen luisteraars per week. Wij mochten de nieuwe website ontwerpen en realiseren!

 • Parcls
  Parcls

  Parcls.com: Design, website & webapplicatie

  Parcls.com is een "startup", een nieuwe dienst om eenvoudig je postpakketten te ontvangen als je niet thuis bent. Met Parcls kun je precies afspreken waar en wanneer je je pakket ontvangt. Wij mochten het design, de website en de maatwerk webapplicatie realiseren.

 • Lexpo
  Lexpo

  Responsive event website Lexpo

  Lexpo is een eendaagse conferentie die gefocust is op innovatie in de juridische sector. Of wij op korte termijn op maat een evenement website konden realiseren...

 • Anwb
  Anwb v2

  Nieuwe Joomla! website voor ANWB Golf

  ANWB Golf is de grootste én actiefste (digitale) golfclub van Nederland. Met inmiddels meer dan 30.000 leden heeft ANWB Golf een prominente rol binnen de totale Nederlandse golfwereld ingenomen en het ledenaantal is nog altijd groeiende. Wij hadden al eerder de Joomla website gemaakt en mochten deze nu vernieuwen.

 • Pmto
  Pmto

  Nieuwe website voor PMTO.nl

  Het Parent Management Training Oregon (PMTO) model is effectieve hulp voor ouders van kinderen met gedragsproblemen. Op de site wordt informatie gegeven over dit programma aan ouders, geïnteresseerde professionals en PMTO-therapeuten.

 • Slider silwick
  Multifoil

  Multifoil.com: Ontwerp en responsive website

  Bij de leukste opdrachten kun je het verschil maken. De website van Multifoil.com had niet de uitstraling die het bedrijf verdiende en wij mochten daar verandering in brengen.

 • Leergelddenhaag
  Leergelddenhaag

  FileMaker koppeling en optimalisatie Leergeld Den Haag

  Stichting Leergeld Den Haag heeft als doel om Haagse kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen te helpen deel te nemen aan sociale activiteiten, zodat zij volwaardig kunnen participeren in deze samenleving. Wij werden gevraagd om de website te optimaliseren en een koppeling te ontwikkelen tussen RSForm!Pro en FileMaker.