Elasticsearch gold mine
"Goldmine" Adapted from Curioso Photography on Unsplash

Elasticsearch

Content is king maar kan je bezoeker die content op jouw website vinden?


Een bezoeker op je website moet zo snel mogelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Zeker als er veel informatie op je website staat dan kan dat een uitdaging zijn. Zeker als je wil dat ze daar jouw site en niet een externe zoekmachine voor gebruiken.

Vinden via de menu navigatie of sitemap

De sitemap is de taxonomie van je website, meestal herkenbaar als gekantelde piramide(s) opgebouwd uit de titels van pagina's die jij je bezoekers wil aanbieden. Hoe duidelijker die top of toppen van je piramides zijn, hoe makkelijker je bezoekers kunnen vinden wat ze zoeken. Sommige bezoekers hebben altijd een voorkeur om je hoofdnavigatie te gebruiken.

Anderen gebruiken liever de zoekfunctie. Zeker als je veel content te bieden hebt wil je een hele goede zoekfunctie hebben.

Vinden met Elasticsearch

Met Elasticsearch is "Full-text" zoeken met een snel resultaat geen probleem meer. Elasticsearch is snel, heel snel. Met Elasticsearch kun je verder een grote hoeveelheid data doorzoeken, of het nu getallen, text, gestructureerd of ongestructureerd is. Je kunt bovendien zelf bepalen wat het belangrijkst is om gevonden te worden.

Zo kun je de data heel generiek waarderen ten behoeve van een categorie van content, of juist heel specifiek om op een bepaalde zoekopdracht een specifiek resultaat te krijgen.

Ook een spelfout bij het zoeken hoeft nu geen probleem meer te zijn, Elasticsearch is slim genoeg om toch het juiste resultaat te geven.

Voorbeelden implementatie Elasticsearch

Wij hebben Elasticsearch geïntegreerd in het CMS Joomla en inmiddels meerdere keren in projecten gebruikt, tot grote tevredenheid van de betreffende klanten.

Probeer het zelf op:

Meer over Elasticsearch

Op https://www.elastic.co/ kun je meer vinden over Elasticsearch.

Wil jij Elasticsearch geïmplementeerd hebben op jouw site?

Neem gerust contact op om het met ons door te nemen!


 • Blijf ook op de hoogte via social media:

 • Ggnet bg hdr
  Devices ggnet

  GGNet - Wat heb jij nodig?

  De wensen en eisen voor de nieuwe GGnet website sloten het beste aan bij het Craft CMS; multi-site, flexibiliteit in opbouw van pagina's en gemakkelijk te beheren

 • Pf bg
  Patientenfederatie device

  Joomla website & Elasticsearch voor Patiëntenfederatie Nederland

  "Mensen helpen om zelfverzekerd hun weg te vinden in gezondheid en zorg." Die gedachte ligt ten grondslag aan de nieuwe website van Patiëntenfederatie Nederland. Wij mochten de site ontwerpen en bouwen, in Joomla!

 • Roc header background
  Roc devices

  ROC Nijmegen project nieuwe website

  ROC Nijmegen is een regionale school voor beroepsonderwijs met 10.000 studenten en 950 medewerkers op moderne locaties in Nijmegen en Boxmeer. De website was toe aan vernieuwing: Een mooi project voor Perfect Web Team!

 • Ggnet bg
  Ggnet devices

  GGNet.nl - Waar kunnen we u mee helpen?

  GGNet.nl is specialist voor mensen met psychische problemen en hun naasten. Wij mochten helpen met de architectuur, opzet en opbouw en de gebruikersvriendelijkheid van de nieuwe webportal.

 • Exact bg
  Exact devices

  Exact.com maatwerk

  Exact is de marktleider in business software in de Benelux. Perfect Web Team mocht voor de nieuwe website exact.com helpen bij diverse uitdagingen, zoals de implementatie van Google AMP, Elasticsearch, Joomla custom fields, Google’s datalayers, structured data en meer.