Bullding
Blog

Wat kost een website?

Wat kost een auto, wat kost een huis, wat kost een gebouw? Het hangt nogal van je wensen af.


Inventarisatie & Strategie

Begin met het in kaart brengen van je wensen. Wat is het doel van je website? Hoe kun je dat doel het beste bereiken? Heb je meetbare doelen?

Ook meer praktische zaken spelen een rol. Wanneer wil je live? Wat is je budget? Hoe moet je sitemap er ongeveer uit gaan zien? Wat moet een bezoeker op je website kunnen? Hoe is de hosting geregeld? Heb je aan onderhoud voor de site gedacht?

Op basis van deze inventarisatie kunnen we de beste strategie bepalen voor de website.

Wij bouwen met ons team van webspecialisten websites op maat en in een "klein" project zijn we al snel honderd uur bezig. Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel en wat er gedaan moet worden.

Als de inventarisatie klaar is dan gaan we graag concreet aan de slag met de (interactieve)bouwtekeningen.

Bouwtekeningen / interactie ontwerp / Wireframes

Zoals voor een gebouw beginnen wij voor het bouwen van een website met (interactieve)bouwtekeningen. Hiermee beantwoorden we wat waar komt te staan in de website. Waar staat het menu en waaruit bestaat het menu. Wat voor type pagina’s qua structuur en opbouw zijn er. Waar staan de "call-to-actions" en wat voor "klik-flow" is er door de website. Door een klikbaar en online ontwerp te maken, voorkom je dubbel werk en noodzakelijke aanpassingen nadat de site daadwerkelijk gebouwd is. Het is relatief eenvoudig deze wireframes aan te passen, veel sneller dan de gebouwde site. Voor functionaliteiten kan het meteen dienen als functioneel ontwerp en weten de ontwikkelaars wat zij moeten bouwen.

wireframes voorbeeld

Ontwerp website

Is er al een visuele identiteit of huisstijl? Zo niet dan kunnen wij die maken. Hiermee en de wireframes maken we een webdesign concept. Na een eerste oplevering hiervan zal blijken in hoeverre we op dezelfde lijn zitten en zullen we stapsgewijs naar een volledig goedgekeurd ontwerp toewerken.

hiemstra

Frontend responsive

Op basis van het ontwerp wordt de code geschreven/ontwikkeld die bepaald hoe de website er qua vormgeving aan de voorkant uit ziet. Daarbij maken wij gebruik van alle recente webtechnieken (HTML5, CSS3). De website wordt geschikt gemaakt voor moderne browsers, zoals Firefox, Google Chrome, Internet Explorer 11+, Edge en Safari. Ook zorgen we ervoor dat de website voldoet aan de richtlijnen die gesteld zijn door het World Wide Web Consortium (W3C). In de code wordt de website bovendien geoptimaliseerd voor een snelle laadtijd.

Indien nodig realiseren we de website tot en met de certificatie van WCAG webrichtlijnen. Verder maken wij altijd responsive websites en het liefst "mobile-first" websites, waarbij zowel desktops, tablets en telefoons een geoptimaliseerde weergave krijgen van de website aan de hand van de beschikbare schermruimte.

Backend bouw (installatie, configuratie en ontwikkeling)

Wij installeren en configureren de website aan de hand van de functionele eisen. Hoeveel tijd dit kost is volledig afhankelijk van de inventarisatie en de bouwtekeningen.

Content

Wij maken minimaal een opzet met "dummy" content met daarbij de menu en navigatie structuur. Wij helpen indien nodig ook met de verdere content maar meestal doen organisaties en bedrijven dit zelf. Enerzijds omdat er vaak al content aanwezig is en anderzijds omdat Joomla makkelijk zelf te gebruiken is, eventueel met wat training op maat.

Training

Met Joomla kun je in principe alles zelf doen. De enige beperking is kennis en vaardigheid. Hier kunnen wij bij ondersteunen door middel van training en/of door beschikbaar te zijn voor het beantwoorden van vragen. Perfect Web Team verzorgt trainingen op maat, voor groepen of 1 op 1. Onze ervaren Joomla specialisten trainen de gebruiker(s) aan de hand van de eigen op maat gemaakte website.

Zie ook "Op zoek naar een online partner?"

Testen en "Go live"

Gebruikersvriendelijkheid en usability-onderzoek is een vak apart waar je veel onderzoek, tijd en geld in kunt steken. Voor websites kun je met gezond verstand ook al heel ver komen. Uit onze ervaring en uit onderzoek (zie Steve Krug, "Don't make me think", www.sensible.com) is gebleken is dat je het grootste deel van "usability-knelpunten" met een eenvoudig kwalitatieve steekproef kunt vinden. Dat wil zeggen met testpersonen die min of meer tot de doelgroep behoren, die geobserveerd worden terwijl zij, aan de hand van concrete taken, gebruik maken van de website of webapplicatie.

Wij voeren dit proces regelmatig uit en hebben dit ook al eens uitgebreid aan bod laten komen in een "Expert Sessie": http://perfectwebteam.nl/expert-sessie/joomla-usability

Of je dit nu uitgebreid doet of niet, met onze ondersteuning of niet, zodra wij de site opleveren voor test zijn er vaak nog veel details die veel tijd kunnen kosten. Hier met aandacht prioriteren en strikt bepalen wat de "showstoppers" zijn is meestal nodig voor het moment van "Go live".

Planning en overleg

Goede planning en regelmatig onderling overleg over status en voortgang is essentieel voor het slagen van dit soort projecten. Het liefst hebben we meerdere sessies (of "sprints") waarin werk en overleg samengaan.

SEO Analyse & best practices

Search Engine Optimization (oftewel SEO) is ook een specialisme. Onze SEO specialist doet kwaliteitscontrole voor de SEO best practices, maakt aan de hand van een lijst zoekwoorden een (nul)meeting voor de stand van zaken in de zoekmachines en geeft technisch en inhoudelijk advies voor het verbeteren van de rankings.

SEO Ranking

Onderhoud & monitoring

Met grote regelmaat komen er nieuwe updates van Joomla en eventueel geïnstalleerde extensies uit. Om een Joomla website veilig, snel en betrouwbaar te houden is het daarom van groot belang de website goed te onderhouden. Wij bieden een onderhoudsabonnement aan waarmee wij het onderhoud van de website uit handen nemen.

Zie hier voor de mogelijkheden voor onderhoud en monitoring.

Webhosting

De hosting die wij adviseren wordt verzorgd door onze partner Combell (www.combell.nl). Zij bieden betrouwbare hosting met gedegen kennis van het ideale platform.

Bij andere ons onbekende hosting zijn we eigenlijk altijd meer tijd kwijt aan het zoeken naar de noodzakelijke oplossingen. Bovendien kan het gebeuren dat een externe hosting naar de webbouwer wijst bij problemen en andersom net zo goed dus wij hebben een grote voorkeur voor hosting bij Combell.

Eind? Is een website dan ooit af?

Kortom: Wat mag de website kosten?

Uit bovenstaand blijkt hopelijk wat en wie er allemaal nodig kan zijn om een goede website of webapplicatie te maken. Wij maken unieke websites op maat. Wij hebben een muliti-disciplinair team van specialisten. Van visuele identiteit tot zoekmachine optimalisatie, van front-end tot back-end. Wij kunnen advies geven over één specifiek onderdeel of een project voor een nieuwe website van begin tot eind voltooien.

Eind? Is een website dan ooit af? Wij streven naar kwaliteit en de perfecte website! Dus wat ons betreft kan het altijd beter.