Joomladagen pwt
Blog

Perfect Web Team Gouden Sponsor Joomla!dagen

Al jaren werken Martijn en Sander van Perfect Web Team met veel plezier mee aan de organisatie van de Nederlandse Joomla!dagen. Dit jaar dragen wij ook financieel een steentje bij en is Perfect Web Team Gouden Sponsor.


De Joomla!dagen 2014 vinden plaats op zaterdag 22 en zondag 23 maart. Honderden Joomla gebruikers, ontwikkelaars en professionals komen naar Zeist om kennis te delen en op te doen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Er is weer een veelzijdig programma samengesteld, dat voor zowel de hobbyist als de Joomla-professionals interessant is. Marijn en Sander zullen tijden de Joomla!dagen ook beide een presentatie geven.

I ♥ Joomla! - maar hoe verkoop je dat?

Martijn Boomsma - zaterdag 22 maart

Joomla is niet alleen ons favoriete gereedschap om perfecte websites mee te maken. Het is voor ons veel meer dan dat. Het is een wereldwijd netwerk, een groot en complex project, een modern soort multinational, een online dorp, een aanleiding voor heel veel conferenties over de hele wereld en een familie van online ontwikkelaars / bouwers / ontwerpers van websites. Hoe leg je dát uit aan iemand die Joomla niet kent?

En als ze Joomla wel kennen klopt er iets van wat ze weten? Als ze geïnteresseerd zijn in Joomla of een willekeurig ander systeem, waarom zouden ze voor Joomla moeten kiezen?

Grandma & Joomla

Sander Potjer - zondag 23 maart

Joomla is ontzettend flexibel en heeft heel veel mogelijkheden. Daardoor is Joomla breed inzetbaar, maar een nadeel hiervan is dat er in de frontend en backend veel keuzes te maken zijn. Voor een Joomla specialist is dat misschien geen probleem, maar bij veel eindgebruikers slaat de twijfel toe. "Welke taal moet ik selecteren, de site is toch maar in een taal?", "Wat is speciaal dan?", "Wat moet ik bij de alias invullen?". Zomaar een paar vragen die regelmatig langs komen.

In deze presentatie vol handige tips en tricks laat Sander zien hoe je Joomla kunt ontdoen van zo veel mogelijk "keuzemomenten" voor zowel de frontend als backend. Het toevoegen van bijvoorbeeld een artikel kan zo eenvoudig worden dat zelfs oma's artikelen op een Joomla site kunnen plaatsen!

Joomla 1, Joomla 2 en Joomla 3

Sander Potjer - zondag 23 maart

Joomla 1.0, Joomla 1.5, Joomla 1.6, Joomla 1.7, Joomla 2.5, Joomla 3.0, Joomla 3.1 and Joomla 3.2. Dit zijn allemaal Joomla versies die in het verleden zijn vrijgegeven. Diverse hiervan zijn voor een aantal jaren door Joomla ondersteund, anderen weer voor maar een paar maanden.

Welke Joomla versie moet je nu kiezen voor een nieuwe website? Welke versies worden momenteel door Joomla ondersteund? Hoe lang blijft de versie ondersteund die ik momenteel gebruik? Hoe zit het met migraties en upgrades? Waarom worden sommige versie nu zo kort ondersteund? Wat is STS en LTS?

In deze presentatie legt Sander alles uit rond Joomla versies en upgrades. Er zijn veel dingen aangepast aan de Joomla release strategie in de afgelopen jaren en het lijkt allemaal erg ingewikkeld. Toch is het allemaal zo eenvoudig als Joomla 1, Joomla 2 en Joomla 3.

Tot op de Joomla!dagen!

Wij hopen je natuurlijk te ontmoeten op de Joomla!dagen. Het is nog mogelijk om kaarten te bestellen in de ticketshop van de Joomla!dagen.