Expert sessie
Blog

Expert Sessie Joomla! Usability

Voor techneuten is Joomla een makkie, maar eindgebruikers worstelen vaker in het gebruik van Joomla. In deze Expert Sessie gingen we dieper in op het aanpassen van Joomla om de usability te vergroten: Instellingen in de Joomla core, handige extensies, template overrides met extra styling effecten maar ook programmeerwerk om de workflow te optimaliseren.


Op vrijdagmiddag 24 oktober organiseerden Perfect Web Team en Yireo de eerste Expert Sessie. Het thema van deze sessie was Joomla Usability. Periodiek organiseren wij expert sessies op het gebied van Joomla, Magento en webdesign. Door de techneuten en voor de techneuten.

Expert Sessie - Joomla Usability

Presentaties

Joomla website gebruiksvriendelijk inrichten

Door Joomla goed in te richten en de mogelijkheden optimaal te benutten kan je Joomla al een stuk gebruiksvriendelijker maken. Sander Potjer laat in deze presentatie zien hoe je het maximale uit Joomla haalt op het gebied van usability.

Resources uit presentatie & discussies

Overzicht van handige Joomla usability extensies

Door middel van extensies is Joomla natuurlijk uit te breiden met functionaliteit. Maar welke extensies dragen nu echt bij aan usability? Met welke extensies kan je Joomla gebruikersvriendelijker maken zonder al te veel inbreuk te maken op de Joomla core. Jisse Reitsma somt een aantal extensies op.

Resources uit presentatie & discussies

Gebruiksvriendelijkheid verhogen met template overrides

Met template overrides kan je de output van Joomla volledig naar eigen wens aan te passen, zonder dat de Joomla core code wordt aanpast. Dit is een krachtige methode om de gebruiksvriendelijk volledig naar eigen hand te zetten. Sander Potjer laat zien hoe je dit praktisch zelf kunt toepassen.

Resources uit presentatie & discussies

Joomla plugins ontwikkelen voor betere workflow

Joomla is meer dan alleen een CMS, het biedt ook een flexibel framework om aanpassingen te maken. Met behulp van Joomla plugins kunnen formulieren worden uitgebreid en worden gewijzigd, waarbij bijvoorbeeld bepaalde velden voor bepaalde gebruikersrollen beschikbaar komen. Jisse Reitsma geeft een overzicht van hoe de workflow aangepast kan worden door middel van Joomla plugins.

Resources uit presentatie & discussies