Pwt site live
Steve Jurvetson
Blog

De vijf uitgangspunten voor onze eigen nieuwe website

Vorige week vrijdag was het dan zover! Onze simpele en tijdelijke pagina is vervangen door deze nieuwe Joomla website. Afgelopen zomer zijn wij met Perfect Web Team van start gegaan, maar vanwege een paar grote projecten konden wij tot nu toe geen tijd vinden voor onze eigen website. Klanten gaan voor!


Begin december hebben wij toch echt ruimte in onze agenda gemaakt en zijn aan de slag gegaan met het uitdenken en uitwerken van de website. Onze eigen huisstijl was inmiddels ook gereed, wat wij natuurlijk als basis hebben gebruikt. Na een geweldige ochtend in de fotostudio van fotograaf Hans Hogervorst hadden wij tevens de beschikking over een mooie serie foto’s.

Photo By Hans
In de fotostudio van Photo by Hans

Nu wij een huisstijl, foto’s en een basis opzet van de website hadden was het tijd om de teksten van de website uit te werken. Het bleek maar weer eens dat definitieve teksten toch anders zijn dan de “Lorem ipsum dolor sit amet” teksten. Hierdoor kregen wij nieuwe inzichten, met als gevolg een extra ronde van template aanpassingen.

De website van Perfect Web Team moet natuurlijk zo perfect mogelijk zijn. Al kunnen meningen over wat perfect is verschillen. Voor de bouw van onze perfecte website hebben wij vijf uitgangspunten gehanteerd:

1) Ons perfecte visitekaartje

De website moet ons perfecte visitekaartje zijn. Het moet direct duidelijk zijn wat wij doen en waar wij voor staan. Een goed voorbeeld voor iedereen die geïnteresseerd is in een professionele website.

2) Overzichtelijk en strak

Veel websites hebben toeters en bellen, heel leuk, maar dat leidt wel vaak de aandacht van het doel af. Een website wordt rommelig en bezoekers haken af. Wij willen graag een heldere website. Dit bereiken wij door consistente structuren, overzichtelijke en ruimtelijke pagina’s en korte teksten met voldoende tussenkopjes.

3) Puur Joomla!

Joomla kan in de basis veel, héél veel. Vaak genoeg grijpen mensen echter toch direct naar een van de vele Joomla extensies om een bepaalde functionaliteit of weergave te bereiken. Door slim om te gaan met de mogelijkheden van Joomla, zoals gebruik te maken van template overrides, kan je ook zonder extensies veel bereiken. Onze website is puur Joomla: voor de weergave van de pagina’s maken wij geen gebruik van extensies en zijn allemaal vanuit het beheer van Joomla aanpasbaar.

4) Responsive

Responsive is eigenlijk de nieuwe standaard voor websites. Een responsive website is geschikt voor allerlei schermformaten, van mobiel tot en desktop, en alles daartussenin. Uiteraard moet onze website daar ook aan voldoen. Maak dit venster maar eens kleiner en bekijk hoe de website zich aanpast aan de beschikbare ruimte en de content in een goede volgorde blijft staan.

perfectwebteam-responsive

De Perfect Web Team website is responsive

5) Snel

Snelheid is de afgelopen jaren ontzettend belangrijk geworden. Niet alleen bezoekers willen dat pagina’s snel laden, ook zoekmachines hechten hier steeds meer belang aan. Snelle websites scoren beter in de zoekmachines. Wij hebben de totale grootte van de website zo klein mogelijk gehouden (ondanks het vele gebruik van grote foto’s) en de website zo veel mogelijk geoptimaliseerd.

Nog iets nieuws geleerd?

Ons vakgebied en Joomla zijn constant in beweging. Wij blijven graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en passen deze toe in onze projecten. Zo proberen wij bij ieder project weer wat nieuws te leren. Voor onze eigen website hebben wij ons verdiept in het gebruik van JLayouts, een nieuwe krachtige manier om één weergave op meerdere plekken in Joomla te gebruiken. Op deze website gebruiken wij JLayouts voor de tijdlijn op de nieuws en portfolio pagina.

Wij delen onze kennis

In de komende weken zullen wij in diverse blogs onze kennis rond de ontwikkeling van deze website delen. Wij zullen onder andere uitleggen hoe wij de website responsive en snel hebben gekregen, de Joomla core optimaal hebben benut en JLayouts hebben toegepast.

Enthousiaste reacties

De afgelopen dagen hebben wij via de sociale netwerken al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen over onze website! Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jouw mening. Laat het ons weten via Twitter of Facebook!

Hele mooie en duidelijk website. Jullie mogen trots zijn op dit resultaat!

René Kreijveld

Look the customisation on the Google map - nice attention to detail.

@webfoundryuk

Ziet er goed uit! Mooie fotografie ook :-)

@jelgervisser