Pwt bussum
Blog

Perfect Web Team verhuisd naar de Bussumse watertoren

Wij zijn verhuisd! Sinds 1 juli j.l. is Perfect Web Team gevestigd op een unieke locatie: de Bussumse watertoren. Een bijzondere oude watertoren die inmiddels is getransformeerd tot het duurzaamste kantoorgebouw van Nederland.


Na twee jaar kantoor te hebben gehouden in Almere is Perfect Web Team vorige week verhuisd naar Bussum. We hebben een prachtige kantoorlocatie gevonden in de Bussumse watertoren. Een bijzondere oude watertoren uit 1897 die in 2010 volledig is gerenoveerd en uitgebreid met een nieuw kantoorgebouw.

Geschiedenis van de watertoren

watertoren geschiedenis

De Bussumse watertoren heeft dienst gedaan van 1898 tot 1990. In 1967 wordt de watertoren verbouwd in verband met opgetreden verval van het bovenste deel van de watertoren. Het nieuwe uiterlijk inspireerde Kees van Kooten en Wim de Bie tot de benoeming van de watertoren als "het horlogeknopje van Nederland".

In 2004 start het Bussums Watertoren Collectief aan de herbestemming van de watertoren. De uiteindelijke oplevering is in 2010.

Duurzaamste kantoorgebouw van Nederland

In 2011 is de Bussumse watertoren verkozen tot het meest duurzame kantoorgebouw van Nederland. Het bewijs hiervoor vormt de Milieu-Index-Gebouw (MIG) van 1028, de hoogste score tot dan toe.

Een gasaansluiting zul je hier niet vinden. De watertoren voorziet in zijn eigen energiebehoefte via wind en zon. Voor het stoken van de warmtekrachtkoppeling is gekozen voor plantaardige afvalolie. Per saldo is het gebouw energieneutraal, CO₂ uitstoot is voorkomen of wordt gecompenseerd met extra energieopwekking.

Lees de uitgebreide case-omschrijving van de Bussumse watertoren hier: https://www.herbestemming.nu/p...

Je bent van harte welkom!

watertoren Perfect Web Team buiten
watertoren Perfect Web Team binnen

Ons kantoor bevindt zich in het nieuwe kantoorgebouw dat bij de watertoren hoort en heeft een prachtig uitzicht over de groene Bussumse hei.

Nog mooier is het uitzicht bovenin de toren zelf, met rondom een prachtig panorama. Op een heldere dag zie je in de verte Amsterdam, Utrecht en Almere liggen.

Kortom: Een inspirerende omgeving voor overleg, expert sessies of een kennismaking!