Joomladagen 2015
Blog

Gouden sponsor van de Joomla!dagen #jd16nl

Perfect Web Team is uiteraard weer van de partij op de Joomla!dagen 2016, 15 t/m 17 April te Woudschoten, Zeist! Als organisatoren, gouden sponsor en als sprekers!


Van vrijdag 15 april tot en met zondag 17 april zullen honderden Joomla-gebruikers, ontwikkelaars en professionals naar Zeist afreizen om kennis en inspiratie op te doen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Er is een weer een interessant programma samengesteld, voor zowel de hobbyist als de Joomla-professionals. Ook als Perfect Web Team delen we weer graag onze kennis. De teamleden van Perfect Web Team zullen dan ook diverse presentaties over uiteenlopende onderwerpen verzorgen. Hieronder een overzicht.

Ready, Set, Go! - Snelle websites

Robin Poort - zaterdag 16 april, 11:15 uur

Het wereldwijde web is van oorsprong supersnel, gebruiksvriendelijk en toegankelijk. Simpele statische witte pagina's met zwarte tekst, headings, ordered en unordered lists, blauwe links en andere HTML elementen. En toen kwamen er images, CSS, JavaScript, dynamische pagina's en ga zo maar door.

We hebben zelf het internet langzaam gemaakt dus het is ook aan onszelf om het internet weer snel te maken!

Complexe pagina's gebruiksvriendelijk

Sander Potjer - zaterdag 16 april, 13:45 uur

Complexe pagina’s gebruiksvriendelijk? Dat klinkt als een vreemde combinatie! Heb jij ook wel eens een pagina gebouwd voor een klant bestaande uit meerdere kolommen en rijen, tabs, embedded-video, afbeeldingen met lightbox effect etc… ? Met de Perfect Content Builder kan je zulke pagina’s opbouwen terwijl ze toch nog op een gebruiksvriendelijke manier voor je klant te bewerken zijn. In deze presentatie laten we zien hoe deze extensie het werken aan de site voor jou en je klant eenvoudig maakt!

Trends in webdesign

Dennis Buis - zaterdag 16 april, 15:45 uur

Mooi hoor al die nieuwe technische snufjes hier op JDNL16 maar hoe zit het met de ontwikkelingen op het gebied van webdesign. Ik ga het niet hebben over design programma's als Photoshop, maar wel over waarom website er door de tijd heen op een bepaalde manier uitzien, en waar het naar toe zou kunnen gaan.

Top 10 SEO blunders

Simon Kloostra - zondag 17 april, 11:15 uur

Zoekmachine optimalisatie is iets wat voor veel mensen iets is wat je er even snel bij doet net voor live om er vervolgens niet meer naar om te kijken. Bij nadere analyse blijken er daardoor bij veel sites problemen met de SEO te zijn, van kleine foutjes tot gigantische blunders, soms met tot (ongemerkt) gevolg dat de site maar niet vindbaar is in Google. In deze presentatie doorlopen we de 10 meest gemaakte SEO blunders in Joomla, plus natuurlijk wat je er aan kunt doen.

Website geschikt maken voor mobiel

Hans Kuijpers - zondag 17 april, 14:35 uur

Sinds april 2015 is mobiele SEO een ranking factor voor zoekopdrachten op mobiel devices. Google wil dat mobiele bezoekers makkelijker de juiste resultaten vinden die ze zoeken. Websites die mobielvriendelijk zijn scoren daarom hoger in de zoekresultaten dan websites die niet mobielvriendelijk zijn. Omgekeerd dus ook... is jouw website nog niet mobielvriendelijk, dan zou je mobiele bezoekers kunnen mislopen. Bovenal is het gebruiksvriendelijk voor je bezoekers.

Site-toegang beperken met Joomla ACL

Sander Potjer - zondag 17 april, 14:35 uur

Joomla ACL is erg krachtig en kent veel toepassingsmogelijkheden. Maar het kan ook erg lastig zijn om goed te begrijpen. Velen vinden het lastig om Joomla ACL op een goede manier in te zetten in projecten. In deze presentatie laat ik best-practices zien over hoe je Joomla ACL kunt instellen en welke valkuilen er op de loer liggen. Aan de hand van een veel gebruikt scenario licht Sander toe hoe je specifieke site toegang kunt geven aan je gebruikers tot bijvoorbeeld een specifieke extensie. Tips en trucs voor Joomla ACL gegarandeerd!

Tot op de Joomla!dagen!

Wij hopen je natuurlijk te zien op de Joomla!dagen. Het is nog mogelijk om kaarten te bestellen in de ticketshop van de Joomla!dagen. Tot dan!