Elasticsearch gold mine
"Goldmine" Adapted from Curioso Photography on Unsplash
Blog

Elasticsearch integratie (voor Joomla)!

Content is king maar kan je bezoeker die content op jouw website vinden? Een bezoeker op je website moet zo snel mogelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Als er heel veel informatie op je website staat dan is dat een uitdaging.


Zeker als je niet wil dat ze daar Google voor gebruiken. Zeker als je ze op je eigen site meteen het beste zoekresultaat wil geven dat je te bieden hebt.

De beste en meest gebruikte oplossing is Elasticsearch

Met Elasticsearch is "Full-text" zoeken met een snel resultaat geen probleem meer. Elasticsearch is snel, heel snel. Met Elasticsearch kun je verder een grote hoeveelheid data doorzoeken, of het nu getallen, text, gestructureerd of ongestructureerd is. Je kunt bovendien zelf bepalen wat het belangrijkst is om gevonden te worden.

Zo kun je de data heel generiek waarderen ten behoeve van een categorie van content, of juist heel specifiek om op een bepaalde zoekopdracht een specifiek resultaat te krijgen.

Ook een spelfout bij het zoeken hoeft nu geen probleem meer te zijn, Elasticsearch is slim genoeg om toch het juiste resultaat te geven.

Elasticsearch is slim genoeg om toch het juiste resultaat te geven.

Voorbeelden implementatie Elasticsearch

De implementatie hiervan is niet voor iedereen even makkelijk maar wij hebben deze geïntegreerd met ons favoriete CMS Joomla en inmiddels meerdere keren in projecten gebruikt, tot grote tevredenheid van de betreffende klanten.

Probeer het zelf op:

Meer over Elasticsearch

Op https://www.elastic.co/ kun je meer vinden over Elasticsearch.

Als wij kunnen helpen bij je eigen site implementatie van Elasticsearch neem dan contact met ons op.