Joomladagen 2017
Blog

Perfect Web Team ♥ Joomla!Dagen 2017

De Joomla!Dagen komen er weer aan! Dit jaar van 31 maart t/m 2 april in Zeist. Perfect Web Team is trotste gouden sponsor van de Joomla!Dagen 2017. Maar helpen uiteraard ook mee met de organisatie en verzorgen diverse presentaties.


joomladagen 2017 trotse sponsor

Van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april zullen honderden Joomla-gebruikers, ontwikkelaars en professionals naar Zeist afreizen om kennis en inspiratie op te doen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Perfect Web Team is ook deze editie weer op meerdere fronten betrokken bij het Joomla!-evenement dat je niet mag missen! Dit jaar helpen Dennis, Hans en Roland vrijwillig mee met de organisatie en ondersteunen we de Joomla!Dagen financieel als Gouden sponsor.

Er is weer een interessant programma samengesteld, voor zowel de hobbyist als de Joomla-professionals. Ons team van Joomla!-experts deelt graag onze kennis, we zullen dan ook diverse presentaties over uiteenlopende onderwerpen verzorgen. Hieronder een overzicht.

Joomla! first!

Sander Potjer - Zaterdag 1 april, 09:40 uur

Joomla is het beste open-source CMS om websites mee te maken. Absoluut fantastisch. De krachtige basis gecombineerd met de vele uitbreidingsmogelijkheden maken Joomla uitermate geschikt om als basis te gebruiken voor heel veel verschillende type websites. En dan hebben we het nog niet eens over de grote, diverse en internationale community van vrijwilligers.

Toch hoor ik vaak genoeg twijfels van Joomla-webbouwers. "Want de klant wilt WordPress" bijvoorbeeld. Daar kan uiteraard een goede reden voor zijn, maar is dat echt wat de klant wilt? Kiest een klant voor een CMS, of is de klant op zoek naar een oplossing? En waarom wilt de klant eigenlijk een ander CMS?

AMP: Accelerated Mobile Pages

Simon Kloostra - Zaterdag 1 april, 13:35 uur

Vorig jaar heeft Google het Accelerated Mobile Pages project opgestart. Met dit initiatief hopen ze het mobiele web veel beter en sneller te kunnen aanbieden. Het probleem is namelijk dat veel pagina’s door het vele Javascript en advertenties op desktop nog wel snel laden, maar op mobiel niet. Responsive design lost dit probleem niet op.

Met AMP wordt afgedwongen dat je op een speciale manier met zo beperkt mogelijke resources je webpagina’s opbouwt: beperkt en asynchroon scriptgebruik, minimaal CSS, in-line geladen, enzovoorts. Het resultaat is vaak een vrij minimalistische pagina, maar op mobiel is dat vaak prima, en het laadt erg snel.

Best Practices: Joomla Templating

Hans Kuijpers - Zaterdag 1 april, 13:35 uur

Maak je eigen template en weet daardoor precies wat voor toeters en bellen er in zitten. Er zijn genoeg projecten waarbij het aanbieden van een standaard template of aangekocht template niet meer voldoende is, maar dat je aan de slag mag met een aangeleverd design.

In deze presentatie deelt Hans Kuijpers een aantal best practices die hij zelf ook toepast bij het maken van Joomla! templates. Met een paar praktijkvoorbeelden en tips, zodat je direct zelf aan de slag kunt gaan met de nieuwe template van je eigen website.

Overrides and Alternate Layouts

Hans Kuijpers - Zondag 2 april, 10:55 uur

Stop using extensions for where Joomla! core fits your needs. You can create nice view overrides or alternate layouts. This session shows you how to override output of com_content and mod_articles_news. Grab some parameters and contents or add your own with custom fields and create individual layouts for your website.

Custom Fields

Sander Potjer - Zondag 2 april, 13:35 uur

Wie heeft niet de behoefte gehad aan meer gestructureerde inhoud in Joomla? Het toevoegen van een video of geo-locatie aan bepaalde artikelen of het uitbreiden van de gebruikersvelden met bijvoorbeeld een pasfoto? Er zijn talloze krachtige oplossingen beschikbaar in de vorm content construction kits, maar vaak zijn die overkill.

Custom fields staan hoog op het verlanglijstje van Joomlers en deze wens zal in de 3.7 release uitkomen. Ik laat zien hoe we velden toevoegen aan artikelen, gebruikers, modules of zelfs je eigen component. En tot slot hoe we de velden kunnen visualiseren zodat we de gewenste gestructureerde uitvoer verkrijgen waar de gebruiker minder fout kan doen.

Joomla! Modules, Iedereen kan ze maken!

Niels van der Veer - Zondag 2 april, 13:35 uur

Het maken van extensies voor Joomla! wordt vaak gezien als iets wat ingewikkeld is en alleen voor ontwikkelaars is weggelegd. Echter is dit helemaal niet zo! Joomla! modules zijn bijvoorbeeld erg makkelijk te maken met minimale kennis van HTML en PHP.

In deze presentatie laat ik zien hoe je een simpele module kunt bouwen voor je website. Je zult dan zelf merken wat voor voordelen het heeft en hoe je ze kunt toepassing binnen je website.

Object Oriented Programming

Niels van der Veer - Zondag 2 april, 14:30 uur

Object Georiënteerd Programmeren (OOP) is vrijwel de standaard in de ontwikkelaars wereld. Maar wat is het nou eigenlijk precies en wat kunnen wij ontwikkelaars er nou precies mee?

In deze presentatie leg ik uit wat OOP is, waarom we het zouden gebruiken en hoe we het kunnen toepassen binnen onze (Joomla!) projecten.

Joomla! Jam Karet

Roland Dalmulder - Zondag 2 april, 14:30 uur

Wat heeft de toekomst nog meer in petto voor Joomla, dat gaan we ook onderzoeken. Wellicht dat we dan wat minder te maken hebben met jam karet.

Tot op de Joomla!dagen!

Wij hopen je natuurlijk te zien op de Joomla!Dagen, wij zullen in ieder geval met het hele team aanwezig zijn! Het is nog mogelijk om kaarten te bestellen in de ticketshop van de Joomla!dagen. Tot dan!