Joomladagen 2015
Blog

10e editie van de Nederlandse Joomla!dagen

2015 is voor het Joomla-project een bijzonder jaar, in september vieren we namelijk de 10e verjaardag van Joomla. In Nederland is er nog een extra jubileumfeest, want dit weekend is de 10e editie van de Nederlandse Joomla!dagen. Perfect Web Team is uiteraard van de partij!


Van vrijdag 10 april tot en met zondag 12 april zullen honderden Joomla-gebruikers, ontwikkelaars en professionals naar Zeist afreizen om kennis en inspiratie op te doen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Er is een uitgebreid programma samengesteld, dat voor zowel de hobbyist als de Joomla-professionals interessant is.

Wij vieren Joomla!

De speciale jubileum-editie staat in het teken van de 10e verjaardag van Joomla en 10e editie van de Nederlandse Joomla!dagen, en dat zal zeker gevierd worden! Perfect Web Team ondersteunt dit jaarlijkse Joomla-evenement graag en is gouden sponsor.

Bovendien delen we bij Perfect Web Team graag onze kennis. De teamleden van Perfect Web Team zullen dan ook diverse presentaties over uiteenlopende onderwerpen verzorgen. Hieronder een overzicht.

Wireframes, de bouwtekening van een site

Martijn Boomsma - zaterdag 11 april, 11:15 uur

Laat jij graag een huis bouwen zonder bouwtekeningen? Kies jij het liefst de verfkleur voordat de muren er staan? Dan is deze presentatie waarschijnlijk niks voor jou. Want dan begin je websites waarschijnlijk ook te bouwen in Photoshop. Begin je liever met een Plan en wil je meer weten over bouwtekeningen voor websites? Kom dan langs voor een introductie, tips en advies.

Varnish, de ultieme snelheidsbooster voor je Joomla! site

Gruus van Woerkom (Byte) en Sander Potjer - zaterdag 11 april, 13:45 uur

Zowel bezoekers als zoekmachines als Google hechten steeds meer waarde aan de snelheid van je site. Joomla! biedt hiervoor al jarenlang allerlei cachingmethoden. Maar Varnish geeft je website pas echt een snelheidsboost. Onze webhosting partner Byte heeft een unieke techniek ontwikkeld die Varnish combineert met haar clustertechniek. Gloedjenieuw en vers van de pers. Wij bouwde een speciale Joomla! plugin. Het resultaat? Een Joomla! site met tot 3 keer snellere laadtijden en ultiem piekbestendig.

Front-end on steroids

Robin Poort en Tom Janssens (Timble) - zaterdag 11 april, 14:35 uur

In deze presentatie zullen Robin en Tom je leren hoe je moderne front-end development technieken kunt toepassen om zoveel mogelijk uit je Joomla template te halen. Voor het schrijven, testen en monitoren van je code zijn er geweldige tools beschikbaar. Deze tools zijn ook wel nodig gezien de groeiende complexiteit in apps en websites tegenwoordig. Front-end werk bestaat deze dagen uit meer dan alleen een ontwerp omzetten naar een template. Ons werk begint bij het uitzoeken en samenvoegen van verschillende libraries en loopt uit tot het testen op een reeks verschillende devices.

Snelle websites met Joomla

Simon Kloostra - zaterdag 11 april, 15:45 uur

Net als bij welk CMS dan ook laden Joomla sites soms traag. Echter, ook als je site al wel redelijk snel laadt kan de laadtijd nog steeds drastisch versneld worden. je zult er versteld van staan hoe makkelijk je veel winst kan behalen. Simon bespreekt in zijn presentatie de punten waarop je winst kunt behalen.

Bootstrap 3

Hans Kuijpers - zaterdag 11 april, 15:45 uur

Smartphone, tablet en desktop. Op alle drie de omgevingen moet je site er goed uit zien. Bootstrap 3 maakt dit beter mogelijk dan de standaard meegeleverde Bootstrap 2. In deze presentatie laat Hans zien waar je op moet letten als je Bootstrap 3 in je Joomla site gaat verwerken.

Joomla Volunteers Portal

Sander Potjer - zondag 12 april, 11:15 uur

Tijdens de Joomla World Conference 2014 is de Joomla Volunteers Portal gelanceerd (http://volunteers.joomla.org). Dé nieuwe plek voor iedereen die graag wilt bijdragen aan het Joomla-project. Het geeft een overzicht van alle werkgroepen en vrijwilligers in het Joomla-project. Sander, lid van het Community Leadership Team, laat zien wat deze portal te bieden heeft, wat er verder aan zit te komen en hoe je zelf kunt bijdragen aan de Joomla community.

Hoog ranken in Google - Basis SEO voor Joomla

Simon Kloostra - zondag 12 april, 12:05 uur

Met Joomla sites kun je prima goed gevonden worden in Google. Je zult er alleen wat voor moeten doen. Vaak wordt eerst een site gebouwd en achteraf een laagje SEO toegevoegd, maar dat is de verkeerde volgorde. Als je het goed wilt doen moet je zorgen dat je bij elke stap bij het bouwen van een site rekening houdt met de SEO consequenties. Gelukkig biedt Joomla je daar de nodige tools voor. Deze presentatie beschrijft hoe je dit aanpakt. De focus zal liggen op wat je met de Joomla core kan doen, en hoe je daar een goede basis mee legt.

Don't Repeat Yourself met JLayout

Sander Potjer - zondag 12 april, 13:45 uur

Hoe vaak ben jij stukjes HTML aan het knippen en plakken als je een Joomla template aan het maken bent? Ben je net klaar, moet het toch net anders. Kan je weer alle stukjes opzoeken en de aanpassing doorvoeren. Herkenbaar? Dan is deze presentatie zeker voor jou! Sander laat zien hoe je dankzij de handige nieuwe JLayout mogelijkheden van Joomla 3 eenmalig een stukje website-output bouwt en dit op allerlei plekken kunt laten terugkomen, zelfs met andere data of output aan de hand van de locatie. Als je dan nog een aanpassing moet maken hoeft dit maar één keer, en direct is het overal doorgevoerd. Don't repeat yourself!

Tot op de Joomla!dagen!

Wij hopen je natuurlijk te zien op de Joomla!dagen. Het is nog mogelijk om kaarten te bestellen in de ticketshop van de Joomla!dagen. Tot komend weekend!