Exact
Exact nl

Joomla! migratie van Exact.nl

Exact is een beursgenoteerd bedrijf dat software ontwikkelt, gericht op de ondersteuning van voornamelijk het midden- en kleinbedrijf. Wij mochten de website van Exact Nederland migreren van Joomla 1.5 naar Joomla 2.5. Een migratie met harde eisen.


De uitdaging

Exact heeft diverse Joomla websites draaien, daarvan is de website van Exact Nederland verreweg de grootste en het belangrijkste marketing-, communicatie- en salesinstrument. Exact hecht dus veel belang aan een stabiele website die altijd beschikbaar is voor haar bezoekers. De hosting omgeving is daarom ook volledig redundant uitgevoerd.

De Exact Nederland website is continue in beweging en vele content redacteuren werken dagelijks aan de website. Op de website worden diverse (maatwerk) extensies gebruikt en bevat een groot aantal menu items, artikelen en modules.

Voor de migratie waren harde eisen gesteld: maximaal in anderhalve dag uitvoeren en de site mag - in de avonduren - maximaal twee uur offline zijn.

Het gewenste resultaat was een website met gelijkblijvende lay-out, functionaliteit, URL's, menu's, artikelen, etc. maar dan draaiend op Joomla versie 2.5. De klassieke Joomla migratie (kopie maken, migreren en live zetten als alles af is) was voor Exact geen optie. De migratie zou te lang duren en de kopie van de website zou binnen de kortste tijd alweer verouderd zijn.

De oplossing

De migratie vroeg dus om een speciale aanpak. Aan de hand van tientallen test-migraties is precies in kaart gebracht welke aanpassingen er nodig waren om de website zonder functionele of zichtbare veranderingen te migreren. Deze aanpassingen, die normaal gesproken bij migraties handmatig worden uitgevoerd, zijn verwerkt in een maatwerk migratie script dat de Exact Nederland website in enkele minuten kon migreren.

Voor de uiteindelijke migratiedag op locatie stelden wij een draaiboek op zodat alle betrokken partijen en personen precies wisten wat er wanneer en door wie zou gebeuren.

Het resultaat

Dankzij de goede voorbereiding is de migratie met een extreem korte downtime vlekkeloos verlopen. Binnen 6 minuten was alle data succesvol gemigreerd en de website omgezet van Joomla 1.5 naar Joomla 2.5. Aan de strenge eisen is dus ruimschoots voldaan. De website is slechts enkele minuten niet bereikbaar geweest voor de bezoekers.

Kortom, een zeer complexe migratie, die succesvol is verlopen!

Onze diensten

Bezoek de website

Exact nl
Waar kunnen wij jou mee helpen?

Meerdere afdelingen of belanghebbenden? Uitgebreide wensen en eisen? Werken in sprints? Een harde deadline en strak budget? Wij horen het graag!