Api
Photo by Allie Smith on Unsplash
Blog

Wij bouwen koppelingen (met API's)!

Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma (bron: Wikipedia).


Er zijn steeds vaker koppelingen nodig tussen websites en andere systemen. Wij hebben in de loop der jaren daarom al heel wat koppelingen gemaakt maar deze hier nooit benoemd terwijl we er wel regelmatig vragen over krijgen. Tijd voor een kleine opsomming dus:

API koppeling met Copernica

Voor Parcls (https://pwt.nl/ons-werk/klante...) en Centrum voor Mindfulness (www.centrumvoormindfulness.nl) hebben we een koppeling gemaakt met Copernica (https://www.copernica.com), software voor e‑mailmarketing en marketing automation.

Koppeling met RadioManager

Voor de NPO radio sites (www.nporadio1.nl, www.nporadio2.nl, www.npo3fm.nl, www.nporadio4.nl, www.nporadio5.nl, www.funx.nl) hebben we diverse koppelingen gemaakt met hun radio management databases, https://pluxbox.com/ en Prepr (https://prepr.io). Dit maakt het onder andere mogelijk dat je op de websites live kunt volgen wat er op de radio voor muziek gedraaid wordt.

API met Filemaker

Stichting Leergeld Den Haag (www.leergelddenhaag.nl) is een stichting die kinderen uit gezinnen met een laag inkomen helpt door het verstrekken van middelen die ze helpen op school of in het verenigingsleven. Zij gebruiken FileMaker (www.filemaker.com) om hun processen en informatie in relationele databases op te slaan en wij hebben er voor gezorgd dat de input die in de formulieren wordt ingevuld op de juiste manier in FileMaker terecht komt.

Koppeling met Yellowyard

Voor “Werken bij GGNET” (www.werkenbijggnet.nl) hebben we een koppeling gemaakt tussen de recruitment tools van Yellowyard en de website van GGNet. Yellow Yard is gespecialiseerd in recruitment voor werkgevers. Met de werving- en selectie software van Yellow Yard kan sneller en effectiever een match gemaakt worden tussen vacature en kandidaat.

Betaalkoppelingen

Moet er een betaaloplossing op de website komen? Een donatie button? Een boek verkopen? Betalen voor een cursus of event? Betalen voor een abonnement? Betalen met iDEAL, Paypal of creditcard? We hebben het allemaal al voor vele websites gerealiseerd.

CRM systeem van Cayentis

Voor de NVML (Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers) hebben we vanuit de website een koppeling gemaakt met hun centrale ledenadministratie in het Microsoft Dynamics 365 CRM systeem van Cayentis (https://www.cayentis.nl).

Google Maps / Prorit

Voor het bepalen van de route en afstand van offertes voor busritten (van o.a. Pouw vervoer https://www.pouwvervoer.nl/) wordt gebruik gemaakt van GoogleMaps. Hierdoor kan het systeem onder andere meteen bepalen van welke garage een bus moet komen, of die tussendoor nog een andere rit kan doen en hoeveel afstand in totaal wordt afgelegd.

Mail afhandeling met SparkPost

De standaard mailafhandeling vanuit websites gaat bij grote hoeveelheden niet altijd goed. Door alle mail vanuit Joomla te laten afhandelen door SparkPost (https://www.sparkpost.com/) zorgt die ervoor dat de mail van ROC Nijmegen wel goed afgehandeld wordt.

Ook een koppeling nodig? Neem dan contact met ons op.