Joomlamagazine 2015
Blog

Perfect Web Team en het Handboek Joomla!

In maart van dit jaar kwam het Handboek Joomla! uit, dat de Nederlandse Joomla-community heeft gemaakt samen met Webdesigner-magazine. Als initiatiefnemers, auteurs, redacteurs en sponsors hebben we een aardig aandeel gehad in dit handboek en zijn we zeer trots op het eindresultaat!


Wat in 2012 en 2013 begon als een speciale Joomla!-editie van het Webdesigner magazine is nu het Handboek Joomla! geworden. Waar de eerdere edities 50 pagina's hadden en alleen via Stichting Sympathy te bestellen waren is het Handboek Joomla 148 pagina's dik en was verkrijgbaar via ruim 3.000 verkooppunten in Nederland en België.

Meer dan 40 personen hebben meegewerkt aan het handboek waaronder de volgende teamleden van Perfect Web Team:

Sander Potjer, initiatiefnemer, redacteur, auteur (oa. inleiding, basisbeginselen van Joomla);

Jmagazines 2015 sanderpotjer

Martijn Boomsma, initiatiefnemer, redacteur, auteur (oa. Is Joomla veilig, Joomla events);

Jmagazines 2015 martijnboomsma

Hans Kuijpers, auteur “Maak een basistemplate voor Joomla!”;

Jmagazines 2015 hanskuijpers

Robin Poort, auteur “Werken met template overrides”;

Jmagazines 2015 robinpoort

Steven Bakker, auteur van diverse interviews, Sarah Watz, president van Open Source Matters en met sitebouwer Peter Martin en het artikel “Start een site op joomla.com”;

Jmagazines 2015 stevenbakker

Simon Kloostra, auteur “SEO-Tips voor Joomla!”.

Jmagazines 2015 simonkloostra

Inmiddels is het blad bijna drie maanden in de verkoop geweest en als cadeautje gedeeld met alle bezoekers van de Joomla!dagen 2015. De uitgever, de community en alle betrokkenen lijken even tevreden met het resultaat.

Wij zijn blij dat we onze Joomla kennis ook op deze manier kunnen delen. Bovendien kunnen we hiermee aan een breed Nederlandstalig publiek laten zien hoe ver Joomla in 10 jaar gekomen is als Open Source CMS.