Jwc13
Blog

Joomla! World Conference 2013 was weer bijzonder!

Drie dagen met 9 keynotes, 82 parallele sesies, iedere avond een diner met borrel en een drukke Bug squashing sessie, er was veel te beleven en leren op de Joomla World Conference (JWC) 2013. Als mede-organisator mocht ik er bij zijn en ook Sander Potjer als lid van het CLT (Community Leadership Team) was er bij en presenteerde er de keynote "Joomla Volunteers portal".

Bij deze een paar indrukken van deze wereld conferentie.


Joomla! bestaat dankzij een grote internationale community en Joomla's tweede officiële internationale conferentie was weer bijzonder. Van 8 tot en met 10 november in Harvard, Boston USA, heeft de Joomla! World Conference Joomla! geïntresseerden en vele betrokkenen bij elkaar gebracht.

Wereldwijd Netwerk

Tegen de driehonderd bezoekers uit de hele wereld waren erbij en daarmee was het altijd leuk om aan een tafel te zitten en de nationaliteiten te tellen. Zo ontstaan er nieuwe samenwerkingen, verbindingen en relaties verdeeld over alle tijdzones.

Kennis delen

De presentaties gingen grappig genoeg heel vaak niet over Joomla. Responsive design, SEO, optimalisatie, testen, nieuwe web technieken, het ontstaan van Wordpress(!) en alle mogelijk relevante onderwerpen kwamen voorbij.

Discussies

In een online verband als Joomla worden de meeste discussies op Fora, Skype of Mailinglists gevoerd. Het JWC is dan de ideale gelegenheid om discussies in levende lijve te voeren. Dat gebeurt dan ook veelvuldig en dan gaat het er ineens een stuk beleefder aan toe.

Na de conferentie is er duidelijk extra energie en gaan de ontwikkelingen nog harder.

After glow

Het is mooi om te zien dat de meesten op de conferentie nieuwe inspiratie vinden voor verbeteringen en initiatieven. Na de conferentie is er duidelijk extra energie en gaan de ontwikkelingen nog harder. Kortom, zeer motiverend om nog vele jaren mee te blijven doen!

Op naar de volgende editie!